29. maaliskuuta 2014

Aurinkoisena alkaa lähtöpäivämme:)

Aamu-usva alkaa jo hälvetä, mutta savuja ja höyryä on pihapiirissä....Eilen illalla tilalle saapui vierailijaryhmä saunomaan ja kylpemään. Juuson eilinen työ olikin sekoitella n. 400 kg suolaa kylpypaljun hiljalleen kuumenevaan veteen. Suolakylpy on yksi tilan tarjoamista terveyshoidoista. Aamulla viiden aikoihin katsoin ulos ja siellä nuo nuoret unkarilaismiehet kylpypaljun ja saunojen lähistöllä edelleen jatkoivat saunomistaan. Uutteraa saunakansaa ovat unkarilaisetkin.

Kaksi viikkoa meni nopeasti ja saimme nauttia upeasta kevätsäästä koko ajan. Joinain aamuina oli mittari lähellä nollaa, mutta pöäiväksi lämpeni. Viimeisen päiväretken teimme vuoristoaluelle Tonavan mutkan alueelle. Dobogóköhön saattelimme muutaman patikointiretkeilijän. He aloittivat viiden päivän retkensä sieltä, me muut ihailimme huikeita näkymiä alas Tonavan jokilaaksoon. Kuvasin rinteiden kevätkukkia, lajien selvitys jäi kotina tehtäväksi. Pistydyimme pienessä kahvimajassa ja saimme kurkistaa sen pihassa oleviin yöpymisjurttiin. Ei hassumpi tapa yöpyä patikointimatkan varrella.

Nyt aamiaiselle ja sitten isäntä Eero vie meidät lentokentälle. Iltapäivällä olemme jo kotimaassa, hiukeita kokemuksia ja mukavia päiviä rikkaampina.

Raisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.